Jó pár évvel ezelőtt megfogant az ötlet, hogy létrejöjjön egy, a magyar vegánokat összefogó és azok érdekeit képviselő egyesület, ami végül 2017 nyarára realizálódott.

A Maveg alapító ülése

A megalakuló egyesület egyik legfontosabb céljául tűzte ki, hogy egyesítse a magyar vegán mozgalmat, és ellássa a Magyarországon vegán életmódot folytatók érdekképviseletét, elősegítve ezzel az állathasználat felszámolásának ügyét társadalmi megmozdulások és jogi képviselet formájában.

Úgy gondoljuk, hogy mára vagyunk akkora társadalmi szegmens, hogy hatékonyan érvényesíteni tudjuk az érdekeinket az élet bármely terén, és nyomást tudjunk gyakorolni a mindennapokban előforduló, a vegánokat érintő diszkriminációkkal szemben.

Ugyanígy feladatunknak érezzük az állatok ellen elkövetett atrocitásokkal szembeni fellépést nyílt levelek és hivatalos állásfoglalások formájában, továbbá a vegán szemlélet terjesztését könyv-és filmfordítások, állatjogi-és veganizmust népszerűsítő előadások, konferenciák, workshopok, és utcai megmozdulások alkalmával.

Az Egyesület első és egyben alapító ülése 2017. július 29-én, szombaton volt, Budapest belvárosában. Az ülésen az alapító tagok lefektették az újonnan létesülő szervezet alapszabályait a tagsággal és a működéssel kapcsolatban, valamint megválasztották az elnökségi tagokat. 

A munka azóta folyamatos – megvalósult célkitűzéseinkről, folyamatban lévő munkánkról, és jövőbeli terveinkről a ‘Projektjeink’ fül alatt olvashatsz bővebben.

Szeretnénk még magunkról azt is megosztani, hogy önkéntes alapon veszünk részt a munkában, civil foglalkozásunk mellett – megtalálható köztünk számos különféle foglalkozást űző, eltérő életkorú és életstílusú tag is. Nyitottak és befogadóak vagyunk, hiszen egy közös cél érdekében dolgozunk! 

Hosszútávon azt tartjuk fenntarthatónak, hogy önkénteseink anyagi fizetséget is kapjanak munkájukért, ezért ennek elérésére és fenntartására törekszünk. Egyesületünk célja semmiképpen sem az öncélú profitszerzés, hanem a vegán ügy előbbrevitele – ennek támogatására minden pénzbeli adományt hálásan fogadunk!

Közösségi eseményeink, összetartó csapatunk, baráti körré formálódott társaságunk pedig bőségesen megjutalmaz minket minden befektetett energiáért – hiszen mind tudjuk, milyen jó összetartozni olyanokkal, akikkel hasonló nézeteket vallunk ebben a rendkívül sokszínű, és sokszor empátiát nélkülöző világban.  Találkozz velünk Te is eseményeinken, és lépj be közénk, ha szeretnél! Ehhez információkat a Légy része a munkánknak! fül alatt találsz.

Elnökség

Bergovecz László
elnök

Kaveczki Zsófia
alelnök

Gyimóthy Barbara
alelnök

Gacsó Anikó
alelnök

Egyszerűsített éves beszámolók (letölthető pdf)