Csatlakozz: Segítünk Szervezünk Megváltjuk a világot

Légy a MAVEG csapat tagja!
Dolgozunk

Ezen dolgozunk most:

Lelkes csapatunk bizakodóan tekint a jövőre – számos ötletünk van, amiből minél többet meg is szeretnénk valósítani.

A közös, végső cél, hogy olyan világban éljünk, ahol minden érző lény bántalmazástól mentesen, szabadságát maximálisan megélve létezhessen – ehhez azonban kis lépéseken át vezet az út.

Amit mindenképpen szeretnénk megvalósítani:

A gyermekek közétkeztetési lehetőségeinek bővítését,

valamint ennek jogi és gyakorlati érvényesítését

Politikai és sajtóhangot állatvédelmi témákban,

a vegán álláspont hatékony képviseletét

Remek közösségi eseményeket,

amelyek összekovácsolják a hazai vegánokat – természetesen figyelemmel egymás egészségére és biztonságára

Vegán témájú információs anyagok elkészítését, fordítását és terjesztését

Amelyekben például hiteles orvosok és egyéb egészségügyi szakemberek, sportolók és közszereplők képviselik azt az álláspontot, hogy a helyesen összeállított növényi étrend egészséges

Folyamatos megjelenéseket, előadások és interaktív beszélgetések formájában

Ha esetleg Neked is vannak ötleteid és kapcsolataid, amelyek révén iskolákba, óvodákba juthatunk el, ne habozz megkeresni minket az info@maveg.hu címen!

vegan_vakacio

Idén újra Vegán Vakáció a MAVEG-gel!

Egy év kihagyás után, 2021-ben újra találkozunk a MAVEG-es Vegán Vakáción!
Idén június helyett szeptemberben várunk titeket Katalinpuszta-Szendehely leghangulatosabb táborhelyén, ahol eltölthetünk együtt egy kellemes hosszú hétvégét természeti környezetben.
🍀
2021 szeptember 16-19.
– Vegán Vakáció a MAVEG-gel 
☀

Támogatói webshopunk

Vásárlásoddal teljes egészében egyesületünk munkáját és fennmaradását támogatod. Az itt kapható termékek mindegyike környezetbarát és fenntartható alapanyagokból készült.

Támogass minket!

Munkánk folytonosságának fenntartása érdekében, valamint eseményeink, folyamatban lévő projektjeink megvalósulásának szempontjából elengedhetetlen az a támogatás, amelyet Tőletek és egyesületünk szimpatizánsaitól kapunk és kaptunk eddig is.

Te is szeretnél olyan közösséghez tartozni, ahol veled hasonló gondolkodású emberekkel támogathatjátok egymást, és tehetitek élménnyé az önkénteskedést?

Légy a MAVEG hivatalos tagja!

Mit nyújt számodra a tagság?

Időszakos és állandó kiváltságokat és kedvezményeket, amelyekkel Neked akarunk kedveskedni:

Freepik

ingyenes vagy kedvezményes részvétel eseményeinken

Bijo_logo_sm

kedvezményes Bijó vásárlói kártya

flaticon

Szavazati jog a közgyűlésen

flaticon

aktív beleszólási lehetőség terveinkbe, projektjeinkbe

Miért vegán?

Vegánnak lenni öröm. Ez valójában nem lemondás, hanem egy olyan életmódváltás, amely rengeteg előnnyel jár

öltözködés

Nyilvánvaló, hogy a vegán öltözködésbe a bőr vagy a szőrme viselése nem fér bele, de emellett sok más olyan összetevő is megbújhat a ruhák címkéjén, amelyről nem is gondolnánk, hogy állati eredetű. Ilyen például a selyem, a kasmír, a toll, a gyapjú, de akár az is előfordulhat, hogy valamilyen ruhanemű elkészítéséhez csontokat, esetleg kagylóhéjat használnak.

táplálkozás
pch_vector

Az első gondolat, ami a legtöbbekben felmerül, hogy a vegán étrend nem tartalmaz elég fehérjét. Ez szerencsére nem igaz. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is mindössze 10% fehérjét javasol a teljes kalóriamennyiséget tekintve, ami bőven teljesíthető és könnyen túl is léphető. 

szórakozás
macrovector

Miért nem fizetnek ezekért a vegánok? Állatkert, cirkusz, lovaskocsis városnézés, delfinárium, SeeWorld

Bevásárlás
photoroyalty

Állati összetevő mentes kozmetikumok, és tisztítószerek.

Segítünk!

A MAVEG segítséget igyekszik nyújtani mindazoknak, akiknek vegán életmódja kapcsán problémákkal, megpróbáltatásokkal, diszkriminációval, vagy egyéb kellemetlenségekkel kell szembenézniük a mindennapjaik során; illetve azoknak, akik szeretnének tenni a veganizmussal kapcsolatos téveszmék eloszlatásáért, szeretnék hatékonyabban kifejezni helyzetüket, gondolataikat és értékrendszerüket.

Rólunk

Jó pár évvel ezelőtt megfogant az ötlet, hogy létrejöjjön egy, a magyar vegánokat összefogó és azok érdekeit képviselő egyesület, ami végül 2017 nyarára realizálódott.

A megalakuló egyesület

egyik legfontosabb céljául tűzte ki, hogy egyesítse a magyar vegán mozgalmat, és ellássa a Magyarországon vegán életmódot folytatók érdekképviseletét, elősegítve ezzel az állathasználat felszámolásának ügyét társadalmi megmozdulások és jogi képviselet formájában.

Úgy gondoljuk,

hogy mára vagyunk akkora társadalmi szegmens, hogy hatékonyan érvényesíteni tudjuk az érdekeinket az élet bármely terén, és nyomást tudjunk gyakorolni a mindennapokban előforduló, a vegánokat érintő diszkriminációkkal szemben.

Ugyanígy feladatunknak

érezzük az állatok ellen elkövetett atrocitásokkal szembeni fellépést nyílt levelek és hivatalos állásfoglalások formájában, továbbá a vegán szemlélet terjesztését könyv-és filmfordítások, állatjogi-és veganizmust népszerűsítő előadások, konferenciák, workshopok, és utcai megmozdulások alkalmával.

Lépj kapcsolatba velünk!